Konkurs jako forma řešení úpadku s praktickým příkladem firmy Z plus M TRADING s.r.o. - Tušková, Barbora (2015)
Tématem diplomové práce je konkurs jako forma řešení úpadku s praktickým příkladem firmy Z plus M TRADING s.r.o. Cílem práce je přiblížit podstatu konkursu a zpracovat změny v insolvenčním zákoně, které nastaly se vznikem nového občanského zákoníku platného od 1. 1. 2014. Diplomová práce je rozdělena do šesti kapitol. Pojednává o historii úpadku, konkursním řízení či poskytuje statistický pohled na insolvenční řízení. V závěru práce jsou získané informace aplikovány na konkrétní příklad firmy v úpadku a je popsán průběh jejího insolvenčního řízení.