Rozvoj lidských zdrojů v cestovním ruchu při využití fondů EU - Čulíková, Jana (2015)
Cílem této diplomové práce je zanalyzovat možnosti čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie na rozvoj a vzdělávání lidských zdrojů v cestovním ruchu v České republice. V úvodu je popsán současný stav trhu práce cestovního ruchu, dále jsou zde uvedeny dokumenty se zaměřením na danou problematiku, jednotlivé fondy Evropské unie, programové období a operační programy. Praktická část seznamuje s možnostmi, jak lze získat finanční prostředky včetně uvedení konkrétních realizovaných projektů a jejich vyhodnocení. Závěrečná kapitola se zaměřuje na analýzu čerpání dotací z Evropské unie na vzdělávání v cestovním ruchu v České republice.