Komparácia e-commerce na Slovensku a v Austrálii - Škrabáková, Romana; Sedláček, Jiří, 1963-; Martínek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Táto diplomová práca prináša pohľad na stav slovenského a austrálskeho elektronického obchodovania a rozdiely medzi nimi. Hlavným cieľom je posúdiť mieru rozvoja e-commerce na Slovensku. Pre zhodnotenie situácie používame komparáciu s Austráliou. Čiastkovým cieľom práce je celkové zhodnotenie e-commerce na Slovensku, jeho konkurencieschopnosti, nájdenie príležitostí a perspektív do budúcnosti, zhodnotenie predpokladov pre rozvoj, ale aj posúdenie slabín a nedostatkov v tejto oblasti. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola je teoretická, definuje pojmy týkajúce sa elektronického obchodovania, jeho históriu, subjekty a aplikáciu. V druhej kapitole, ktorá je už analytická, vyberáme a hodnotíme rozdielnosti medzi oboma krajinami v rámci oblastí, ktoré determinujú rast e-commerce v krajine. Posledná kapitola analyzuje a vyhodnocuje stav elektronického obchodovania zvlášť z pohľadu jednotlivcov a zvlášť z pohľadu spoločností.
Vedoucí práce: Jiří Sedláček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses