Strategické partnerství mezi Německem a Ruskem - Maráková, Natálie; Dubský, Zbyněk, 1974-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu a zhodnocení německo-ruského strategického partnerství optikou Německa. Jejím cílem je nalézt odpověď na otázku, zda Rusko někdy skutečně bylo, popřípadě stále je strategickým partnerem Německa, nebo zda navázání strategického partnerství zůstává spíše politickým cílem než realitou. Teoretická část práce se zabývá vymezením teoretické podstaty strategického partnerství a identifikuje základní definiční znaky tohoto konceptu. Analytická část práce je rozčleněna na dílčí kapitoly, které se věnují analýze jednotlivých dimenzí německo-ruských vztahů: ekonomické, energetické, bezpečnostní a politické. Závěrečná kapitola této práce si klade za cíl shrnout a zhodnotit hlavní poznatky výzkumu vyplývajícího z předchozích kapitol a zodpovědět výzkumnou otázku, zda je, či v minulosti bylo možné považovat Rusko za německého strategického partnera.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses