Vplyv sociálnej triedy na vnímanie športových aktivít českých spotrebiteľov - Fišera, Marek (2015)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou vplyvu sociálnej triedy na výber a frekvenciu športových aktivít v kontexte českého spotrebiteľa. Teoretická časť vymedzuje základné pojmy ako spotrebné chovanie, modely chovania spotrebiteľa a uvádza najvýznamnejšie stratifikačné teórie spolu so socioekonomickými klasifikačnými schémami. V analytickej časti prostredníctvom kvalitatívneho výskumu definuje vybrané sociálne podmienené aspekty ovplývňujúce výber a intenzitu športových aktivít. Výsledkom je analýza týchto aspektov využiteľná pre marketingové účely a skúmanie spotrebného chovania.