Cestovní ruch Bosny a Hercegoviny - Havránek, Ondřej; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato bakalářská práce se věnuje cestovnímu ruchu ve Federativní republice Bosna a Hercegovina. Práce má dva základní cíle. Jedním z nich je zpracovat vývoj příjezdového cestovního ruchu v poválečné době a druhým je zhodnotit programy rozvoje cestovního ruchu, jak ve Federaci Bosny a Hercegoviny, tak i v druhé federaci Republice srbské. Jako hypotézu jsem si stanovil vysokou odlišnost obou programů. Podle stanovené hypotézy se programy rozcházejí ve více než polovině dosahovaných postupů a cílů. Na základě míry podobnosti obou programů zjišťuji míru možné budoucí spolupráce. Odlišnost programů obou ministerstev by byla považována za zcela rozdílný pohled obou federací na rozvoj cestovního ruchu v rámci jednoho státu. V teoretické části je definován pojem cestovního ruchu, a to jeho typologie i podoba nabídky a poptávky po destinacích cestovního ruchu. Praktická část práce se věnuje předpokladům cestovního ruchu a to lokalizačním, kulturně historickým, technickým, kde se věnuji ubytovacím a stravovacím zařízením, a nakonec i dopravním, kde jsou popisovány možné způsoby dopravy do Bosny a Hercegoviny. Poslední část se věnuje odjezdovému cestovnímu ruchu a nastínění budoucího vývoje dle odborných předpokladů a předchozího vývoje.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses