Trendy dátovej vizualizácie v medzinárodných spoločnostiach - Klapáčová, Miroslava; Kubálek, Tomáš, 1963-; Kubálková, Markéta, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Témou diplomovej práce je využitie vizualizácie v rámci dátovej analýzy v podnikovom prostredí medzinárodných spoločností, s hlavným zameraním na nové a nastupujúce trendy v tomto dynamicky sa rozvíjajúcom odvetví. Od všeobecného pojednania o histórii a súčasnosti odboru prechádzame k objasneniu vizualizačného procesu a špecifických foriem, metód a techník dátovej vizualizácie založených na vedeckých poznatkoch o ľudskom vizuálnom vnímaní. Následne nadväzujeme časťou venovanou vizualizačným nástrojom, ktoré sú aktuálne dostupné na trhu, analýzou vybraných nástrojov a praktickým overením znalostí podnikových užívateľov ohľadne ponuky vizualizačných nástrojov a ich funkcií. V poslednej časti si predstavíme vybrané súčasné a nastupujúce trendy vývoja odvetvia.
Vedoucí práce: Tomáš Kubálek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses