Zaměstnanecké benefity a jejich daňové aspekty - Švejcar, Zbyněk (2016)
Tato diplomová práce se zabývá daňovými aspekty zaměstnaneckých benefitů. Práce je rozdělena do tří velkých kapitol. První kapitola se věnuje obecné charakteristice zaměstnaneckých benefitů. Jsou zmíněny právní předpisy, kterými se tato oblast řídí a dále je zmíněno několik možností, jak lze zaměstnanecké benefity členit. Další kapitola se věnuje jednotlivým benefitům, jejich popisu a daňovým dopadům z pohledu zaměstnance i zaměstnavatele. V poslední kapitole dojde na srovnání v oblasti poskytování zaměstnaneckých benefitů v České republice a na Slovensku.