Metoda budování IT start-upu - Grosser, Tomáš (2016)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku budování IT start-up podniků. Zvláštní pozornost je pak věnována samotnému zakladateli a možnostem financování v rámci České republiky. Součástí práce je průzkum mezi studenty Vysoké školy ekonomické v Praze týkající se převládajících názorů studentů na zakládání start-upů a hlavních překážek bránících jejich založení. Hlavním přínosem práce je vytvoření metody pro budování IT start-upů, která může být použita jako příručka pro budoucí zakladatele. Druhotným přínosem je ucelený pohled na problematiku start-upů, zejména osobnosti zakladatele a možnostech financování v České republice.