Individuální řízení profesionální kariéry - Kubernátová, Eva (2015)
Cílem této práce je analyzovat jednotlivé fáze individuálního řízení profesionální kariéry. Jak již název napovídá, práce se zabývá snahou jednotlivce řídit svou kariéru a nikoliv snahou organizace rozvíjet své pracovníky. V teoretické části se práce nejprve zabývá poznatky ze sebepoznání, identifikace příležitostí, rozhodování, stanovování cílů, realizací a hodnocením ve vztahu k řízení kariéry. Dále pak analyzuje překážky v řízení kariéry a zmiňuje některé metody z kariérního poradenství. Praktickou část tvoří metodologická část a následně samotný výzkum, který má dvě podoby: kvantitativní výzkum (elektronický dotazník) a kvalitativní výzkum (rozhovor). Zaměření těchto výzkumů je opět na jednotlivé fáze řízení kariéry. Na závěr jsou shrnuty poznatky z obou částí.