Analýza destinačného managementu Banskobystrického regiónu - Šablatúrová, Dominika (2015)
Diplomová práca sa zaoberá riadením cestovného ruchu na území Banskobystrického kraja. Cieľom je pochopiť fungovanie destinačného managementu na Slovensku v praxi. Začiatok práce sa venuje vymedzeniu teoretických pojmov z tejto problematiky. Ďalej je popísaný zákon 91/2010 Z.z. o podpore cestovného ruchu, ktorý predstavuje významnú systémovú zmenu v organizácií a financovaní riadenia cestovného ruchu. V druhej časti práce je charakterizovaný potenciál cestovného ruchu Banskobystrického kraja a sú tu predstavené destinačné organizácie pôsobiace na jeho území. Jadrom práce je analýza destinačného managementu regiónu, ktorá vychádza z výsledkov dotazníkového prieskumu autorky a rozhovorov s predstaviteľmi destinačných spoločností. Záver je venovaný súhrnu získaných poznatkov.