Motivace a spokojenost pracovníků organizace - Novotná, Jana (2015)
Diplomová práce se zabývá motivací a spokojeností pracovníků v konkrétní společnosti. Teoretická část se zaměřuje zejména na problematiku motivace ve vztahu k pracovní spokojenosti a výkonu. Tato část má za úkol vymezit teorie motivace a nástroje, které motivaci a spokojenost ovlivňují. V praktické části je uvedeno shrnutí a analýza dotazníkového šetření a individuálních rozhovorů, jež byly prováděny v prostorech zkoumané společnosti v Praze. Cílem je zjistit, nakolik jsou pracovníci spokojeni s vybranými motivačními faktory a nakolik jsou pro ně tyto faktory důležité.