Kultúrny turizmus a folklórne festivaly - Hamáčková, Soňa (2015)
Diplomová práca sa zaoberá kultúrnym turizmom a folklórnymi festivalmi. Jej cieľom je charakterizovať podstatu a význam kultúrneho turizmu so zameraním na festivaly a prostredníctvom analýzy festivalového turizmu zhodnotiť jeho súčasný stav v Českej a Slovenskej republike. Časť práce je venovaná analýze Folklórneho festivalu Východná a Medzinárodného folklórneho festivalu Strážnice. Na záver je vypracovaná SWOT analýza vybraných festivalov, ich porovnanie a následne sú navrhnuté opatrenia pre podporu ďalšieho rozvoja.