HR informační systémy a jejich využití v organizacích - Langer, Lukáš (2015)
Diplomová práce se zabývá problematikou HR informačních systémů (HRIS), podmnožinou informačních systémů. Úvodní teoretická část má za úkol seznámit s historií a vývojem těchto systémů, definovat jejich význam v rámci organizace a organizačního okolí. Definovat a kriticky zhodnotit jejich přínosy pro organizaci, typické uživatele, architektonické modely a zhodnotit současné a budoucí trendy problematiky. V části praktické, se pak práce věnuje konkrétní organizaci, která aktuálně řeší stav svého HRIS a IT/IS podpory HR procesů. Hlavním cílem práce je kriticky zhodnotit situaci v reálné společnosti a s aplikací poznatků z teoretické části doporučit vhodné řešení. K tomu je potřeba povést analýzu současného stavu, vybrat vhodné řešení, provést vyhodnocení a dát jasné doporučení.