Řízení identit v bance - Gustab, Tomáš (2015)
Cílem této práce je analýza identity managementu (řízení identit) v české bance. Autor se v práci zabývá autentizací i autorizací zaměstnanců banky, životním cyklem identit a také se snaží zlepšit fungování systémů, které se identity managementu týkají. Cílem práce je zobrazit pohled ze všech možných stran na identity management, upozornit na problémy a navrhnout protiopatření, popř. opatření, které zlepší běh identity managementu. Mezi použité metody výzkumu v praktické části patří analýza dokumentů, nestrukturovaný rozhovor s pracovníky a pozorování (chování systémů). Přínos práce spočívá v poskytnutí vlastního názoru a doporučení, které mohou vést k celkovému lepšímu chodu identity managementu v bance.