Automatizace dataminingového procesu v datech o dopravních nehodách v Londýně - Soukup, Tomáš; Rauch, Jan, 1948-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tématem práce je oblast automatizovaného data miningu a kroky spojené s řešením analytických otázek pomocí systému LISp-Miner v datech se záznamy o dopravních nehodách. Analytické otázky byly vytvářeny na základě doménových znalostí získaných ze statistik dopravních nehod ve Velké Británii a z předchozí analýzy provedené během mé semestrální práce. Hlavním cílem je vytvořit návrh automatizovaného procesu, který provede analýzu vstupních dat použitím procedur 4ft-Miner, Ac4ft-Miner a SD4ft-Miner, a jeho prostřednictvím vyhledat nové znalosti pro každý rok sledovaného období. Jazykem implementace je LMCL, který umožňuje použití funkcionality systému LISp-Miner automatizovaným způsobem. Vytvořené skripty je možné použít pro analýzu dat se stejnou strukturou, anebo po jejich manuální úpravě pro data zcela odlišná.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses