Rozšíření metodiky MMSP v oblasti analýzy a návrhu testování - Novotný, Roman; Buchalcevová, Alena, 1958-; Grössl, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce "Rozšíření metodiky MMSP v oblasti analýzy a návrhu testování" charakterizuje disciplínu Analýza a návrh testování a provádí její zapracování do Metodiky pro malé softwarové projekty (MMSP). Teoretická část vymezuje pojem disciplíny Analýza a návrh testování a charakterizuje její úlohu v kontextu testování softwaru a použití při vývoji softwarových produktů. Dále analyzuje, jak se k analytickým činnostem v oblasti testování staví obecně známé modely a metodiky vývoje softwaru, certifikace, standardy a normy v oblasti testování včetně rozšiřované metodiky MMSP. Praktická část popisuje rozšíření metodiky MMSP o disciplínu Analýza a návrh testování, která umožňuje využít tuto disciplínu i na malých projektech vyvíjející nekritická IS/ICT řešení, což doposud nebylo možné. Disciplína analýza a návrh testování rozšiřuje metodiku MMSP o značné množství analytických činností v oblasti testování. Rozšíření metodiky MMSP zahrnuje zavedení nové role Analytika testování, úpravu stávajících rolí, zavedení nových pracovních produktů a popis doporučených technik testování a návrhu testování.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses