Ocenění společnosti König-Porzellan Sokolov, spol. s r.o. - Hájek, Jan; Špička, Jindřich, 1981-; Vaculovič, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Diplomová práce na téma Ocenění společnosti König-Porzellan Sokolov, spol. s r.o. má za cíl stanovení objektivizované hodnoty firmy König-Porzellan, spol. s r.o. k 31.12 2015 a to zejména pro potřeby managementu a vlastníků. Celá práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. Jako první jsou v úvodu vytyčeny cíle a hlavní předpoklady pro vytvoření práce, dále teoreticko-metodologická část představí metodiku pro jednotlivé nástroje obsažené v práci. Poté následuje praktická část, jejímž obsahem je představení oceňované společnosti, vymezení pozice firmy na trhu z pomocí strategické analýzy. Hospodaření společnosti zobrazí finanční analýza. Po sestavení finančního plánu pro období 2015 až 2020 se přistoupí k samotnému ocenění firmy pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků ve variantě FCFF. Celková hodnota firmy k 31. 12. 2015 činí 105 177 tis. Kč. Tato hodnota je dále analyzována simulací Monte Carlo.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses