Bezpečnost mobilních zařízení na platformě Android - Novotný, Josef (2015)
Práce se zabývá bezpečnostní mobilních zařízení operujících na platformě Android. Cílem práce je navrhnout a vyvinout aplikaci prověřující daná zařízení z pohledu bezpečnosti a prověřit aplikace vytvořené v posledních letech v rámci závěrečných prací na VŠE z hlediska jejich zabezpečení. V první části práce jsou analyzovány způsoby zabezpečení mobilních zařízení a aplikací na platformě Android a možnosti útoku na ně. V potaz jsou také brány jak offline aplikace, tak aplikace založené na architektuře klient/server. Následující část zahrnuje bezpečnostní analýzu vybrané aplikace na základě předem stanovených kritérií. Poté následuje analýza a vývoj aplikace určené pro testování zařízení z hlediska jeho bezpečnosti. Výstupem práce je snadno použitelná aplikace spustitelná na mobilních zařízeních s operačním systémem Android 2.2 Froyo a výše.