Datový sklad v prostředí Amazon Web Services - Kuželka, Kryštof; Palovská, Helena, 1959-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Obsahem této diplomové práce je prověření možností využití technologií Hadoop a Amazon Redshift v prostředí cloudu Amazon Web Services (AWS) k implementaci datového skladu, a samotné vyzkoušení těchto technologií k navržení a otestování datového skladu v AWS. Přínosy této práce jsou: zdokumentování uvedených technologií v cloudu Amazon Web Services v češtině, ukázka návrhu a performance testy datového skladu a ETL části. Mezi nezanedbatelné přínosy patří přidaná hodnota firmě, pro kterou bude projekt z praktické části implementován.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses