Body image a jeho využitie v marketingovej komunikácií - Hanulíková, Nikola; Vávra, Oldřich; Stříteský, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
V práci sa pojednáva o problematike body image a jej spojitosti s médiami. Autorka sústredí svoju pozornosť hlavne na ženské pohlavie. Cieľom práce je zistenie dôležitosti vzhľadu pre ženskú populáciu a s tým súvisiaci vplyv reklamy a médií na rozhodovanie a chovanie spotrebiteliek. Čiastkovým cieľom je identifikácia vnímania stereotypov ženskej role v spoločnosti. Teoretická časť slúži na oboznámenie s témou a vymedzenie základných pojmov. V praktickej časti je použitý kvantitatívny prístup výskumu v podobe sekundárnych výskumov a taktiež je uskutočnený kvalitatívny výskum formou pološtruktúrovaných rozhovorov. V poslednej kapitole sú uvedené príklady reálnych reklamných kampaní, ktorých obsah súvisí s témou body image. Prínos práce spočíva v komplexnom pohľade na problematiku z hľadiska žien.
Vedoucí práce: Oldřich Vávra
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses