Podnikateľský plán otvorenia reštauračného zariadenia na gréckom ostrove Zakynthos - Gajdoš, Michal (2015)
Cieľom diplomovej práce je založenie reštauračného podniku so zameraním na česko - slovenskú gastronómiu na ostrove Zakynthos konkrétne v letovisku Kalamaki, čo vedie cez zozbieranie, analyzovanie a vyhodnotenie dát z dotazníkov, potrebných pre odhadnutie finančnej atraktivity trhu a či sú vôbec turisti ochotní ju navštíviť. Následne sa rozhodnúť medzi dvoma skupinami, ktoré boli tvorené Čechmi a Slovákmi a skupinou zahraničných turistov pochádzajúcich zo Spojeného kráľovstva, Poľska, Holandska a vyvodiť záver, ktorá z nich je finančne atraktívnejšia, ako cieľový segment. Druhotným nefinančným cieľom je oboznámiť a informovať turistov z celého sveta o česko-slovenských zvykoch a tradíciách v našej gastronómii, ktorá prinesie na ostrov chute Česka a Slovenska.