Žena na trhu práce v situaci matky - Tomášková, Dana; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2016)
Diplomová práce je zaměřena na ženy - matky na trhu práce. Cílem je ukázat, jaká je v současné době situace na trhu práce pro ženy, které se chtějí vrátit do zaměstnání po mateřské nebo rodičovské dovolené. Práce zkoumá, jestli je ženám umožněno sladit zaměstnání s péčí o dítě. Teoretické poznatky jsou podpořeny výsledky několika výzkumů a mým dotazníkovým šetřením, kde ženy vyjadřují svůj názor na situaci v České republice a k postoji zaměstnavatelů k těmto ženám.
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2016
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2016
Keywords: trh práce; pracující ženy; péče o dítě; mateřská dovolená; rodičovská dovolená; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; labor market; working women; child care; maternal leave; parental leave; master's theses