Motivace členů studentské neziskové organizace a jejich vztah k ní - Burdová, Lucie; Pauknerová, Daniela, 1970-; Fischerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Diplomová práce se věnuje tématu motivace dobrovolnictví ve studentské neziskové organizaci s důrazem na organizaci ESN VŠE Praha - Buddy System. Práce se skládá ze tří části - teoretické, metodické a empirické, které jsou rozděleny do čtyř kapitol. V teoretické části jsou uvedeny vybrané teorie motivace, aktuální výzkumy v oblasti motivace k práci a vybrané stimulační prostředky. Druhá polovina teoretické části se zabývá základy dobrovolnictví, studentskými organizacemi na území České republiky a detailně je představena organizace ESN VŠE Praha - Buddy System. Metodika výzkumu je rozebrána ve třetí kapitole. Na základě teoretických poznatků byl proveden výzkum ve zmíněné studentské neziskové organizaci, jehož analýzou se zabývá poslední kapitola. V závěru jsou uvedena doporučení, jak efektivně motivovat k dobrovolné práci ve studentské organizaci a prohloubit tak vzájemné vztahy mezi organizací a jejími členy.
Vedoucí práce: Daniela Pauknerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses