Filosofický kontext sociálního konstruktivismu jako teorie mezinárodních vztahů - Vácha, Ondřej; Kratochvíl, Petr, 1975-; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Tato práce interpretuje hlavní Onufovu knihu World of Our Making. Text se pokouší zhodnotit poststrukturalistické argumenty Majy Zehfuss a Charlotty Epstein proti konstruktivistické teorii MV a pokouší se problém vyřešit v rámci širšího filosofického kontextu. V závěrečné části je přihlédnuto k argumentům týkajícím se vnitřní tenze Onufova konstruktivismu a jsou navrhovaná možná řešení.
Vedoucí práce: Petr Kratochvíl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses