Problematika agenturního zaměstnávání v IT sektoru - Pavlatová, Kateřina (2015)
Cílem diplomové práce byla analýza pracovních podmínek a spokojenosti agenturních zaměstnanců zaměřené na sektor informatiky a nových technologií. V souvislosti s vyhodnocením průzkumu spokojenosti mezi agenturními zaměstnanci byla provedena analýza náboru pracovníků a pracovních podmínek ve spolupráci s agenturou práce. Během zpracování diplomové práce byla nejprve v teoretické části použita literární rešerše a část empirická byla postavena na dotazníkovém šetření mezi agenturními zaměstnanci. Respondentům byly kladeny otázky týkající se pracovních podmínek, vnímání atmosféry na pracovišti, postavení mezi kmenovými zaměstnanci a vnímání uživatele a agentury práce.