Výběr právní formy podnikání jednotlivce z účetního a daňového hlediska - Jurečková, Petra; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce na téma Výběr právní formy podnikání jednotlivce z účetního a daňového hlediska se zabývá právními formami pro drobného podnikatele. Po prvotní analýze se stává ústředním tématem celé práce podnikatel, který podniká na základě své právní subjektivity a společník, který vystupuje jako jediný vlastník společnosti s ručením omezeným. Jednotlivé kapitoly rozebírají danou problematiku jak z hlediska účetního, tak z hlediska daňového a právního. Praktickou součástí diplomové práce jsou modelové příklady. První část příkladů porovnává daňové zatížení společníka a podnikatele a druhá část příkladů se věnuje zaznamenání nejobvyklejších transakcí, které vznikají na začátku podnikání, zprvu v daňové evidenci a poté v účetnictví.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses