Nemovitá věc v podnikání (účetní a daňové souvislosti) - Vinšová, Kristýna; Müllerová, Libuše, 1945-; Valha, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku nemovitých věcí v podnikání po rekodifikaci soukromého práva od 1. 1. 2014. Zabývá se vybranými účetními a daňovými problémy spojenými s pořízením, držbou a vyřazením nemovité věci. Cílem práce je poskytnout popis všech operací a povinností ekonomického subjektu v souvislosti s používáním nemovitých věcí pro podnikání. Práce se zabývá vytýčenými problémy z pohledu podnikatele, který se řídí českými předpisy, vede účetnictví a disponuje s majetkem pro účely podnikání a nepořizuje nemovitou věc primárně pro obchodování s ní. Celá práce se zabývá pouze pozemky a stavbami na nich umístěnými.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses