Opatření pro zvýšení efektivity výzkumu v oboru chemické syntézy (Measures towards increasing the effectiveness of research in the field of chemical synthesis) - Václavík, Jiří; Hartman, Ladislav; Koubek, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Výzkum v oblasti chemické syntézy je velmi rozmanitou a komplexní činností. Jednotlivá pracoviště se od sebe v mnohém liší a tyto rozdíly mají zásadní dopad na jejich produktivitu. Cílem diplomové práce je tyto odlišnosti identifikovat, pojmenovat, analyzovat a navrhnout opatření, která pomohou zvýšit výkonnost, to vše v rámci definovaných předpokladů. První polovina teoretické části se věnuje akademickým studiím na toto téma, jež jsou převážně orientovány na personální stránku problematiky. Následuje popis vybraných metod typu štíhlé výroby běžně používaných v průmyslu. Praktická část zahrnuje analýzu výzkumných pracovišť, kde autor působil jako chemik, a soubor navržených opatření pro zvýšení produktivity. Práce je uzavřena definicí faktorů, jež jsou klíčové pro výkonnost vědeckých pracovníků, skupiny a instituce a je nastíněna vizionářská představa ideální laboratoře.
Vedoucí práce: Ladislav Hartman
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses