Koncept flexikurity a jeho vliv na konkurenceschopnost - Nádvorníková, Eva (2011)
Tato práce zpracovává téma flexikurity, jejího konceptu v kontextu České republiky. Zabývá se sociálními modely, jejich vzájemným propojením a souvislostí s flexikuritou. Cílem práce bylo ověřit a vysvětlit, jaký má flexikurita vliv na konkurenceschopnost v rámci socioekonomických podmínek ČR. Zaměřila jsem se především na fungování trhů práce, sociálního pojištění v rámci sociálního zabezpečení a celoživotního vzdělávání, jako základních principů, na kterých flexikurita funguje.