Zážitkový cestovní ruch v České republice a možnost jeho propagace pro zahraniční klientelu - Voříšková, Barbora; Indrová, Jarmila; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Zážitkový cestovní ruch je typem cestovního ruchu, který v poslední době zažívá celosvětový rozkvět. Tento vývoj cestovního ruchu je spjat s hledáním nových možností jak zatraktivnit navštívená místa pro domácí i zahraniční turisty a s tím, jak se v dnešní době znalosti, zkušenosti a přání účastníků cestovního ruchu vyvíjí. Obyčejné cestování již není ničím novým a nedostupným a proto turisté touží po něčem novém, neotřelém a dobrodružném. S ohledem na skutečno, že se jedná o poměrně nový trend dosud v literatuře příliš nezachycený, rozhodla se autorka zpracovat práci na téma zážitkového cestovního ruchu. Cílem práce je zhodnotit současný stav nabídky a spotřeby produktů zážitkového cestovního ruchu v České republice a zhodnotit potenciál propagace nabídky produktů zážitkového cestovního ruchu v České republice pro zahraniční klientelu. V práci se autorka zabývá jak teoretickými východisky, tak nabídkou produktů zážitkového cestovního ruchu a spotřebou těchto produktů českými účastníky cestovního ruchu. Na základě analýzy nabídky produktů zážitkového cestovního ruchu v České republice bylo zároveň zjišťováno, zda v České republice existuje nabídka produktů zážitkového cestovního ruchu vhodná pro propagaci v zahraničí. Součástí práce je i realizace dotazníkového šetření zaměřeného na spotřebu produktů zážitkového cestovního ruchu během dovolených v České republice i v zahraničí, na základě kterého je možné určit základní údaje o spotřebě produktů zážitkového cestovního ruchu a jeho spotřebitelích.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor disert. práce]; disertace; dissertations