Marketingová komunikace v mezinárodním kros-kulturním prostředí - Anikienko, Valeriya (2015)
Diplomová práce je zaměřena na zkoumání vlivu kulturních faktorů na výběr strategie mezinárodní marketingové komunikace, s důrazem na komunikaci v internetovém prostředí. V teoretické části jsem se věnovala popisu možných strategií marketingové komunikace vzhledem ke kulturnímu kontextu a současným světovým trendům. Dále je za pomoci sekundární analýzy dřívějších výzkumů prozkoumána otázka působení kulturních faktorů v internetovém prostředí, konkrétně jejich vliv na design a obsah webových stránek. V praktické části je provedena deskriptivní analýza současných tendencí ve výběru strategií internetové komunikace internacionálních firem ve vybraných segmentech. Práce je rozšířena o výsledky hloubkového rozhovoru s experty v oblasti mezinárodního a digitálního marketingu.