Význam Programu západního rozvoje ČLR pro tibetskou ekonomiku - Beran, Jiří; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Předmětem diplomové práce je analýza vývoje a výsledků programu západního rozvoje v Tibetské autonomní oblasti. Hlavním cílem práce je zhodnotit dosavadní výsledky rozvojového programu pro Tibetskou autonomní oblast. Práce se dělí do tří kapitol. První kapitola se věnuje teoriím regionálního rozvoje, které jsou relevantní pro program západního rozvoje a způsobům hodnocení úspěšnosti rozvojové politiky. V druhé kapitole je zpracovaný hospodářský rozvoj Tibetu od dob dynastie Qing až po implementaci programu západního rozvoje, kterému je ve druhé kapitole věnována samostatná část. Ve třetí kapitole je nejdříve popsána hospodářská politika v Tibetu, na kterou navazuje analýza výsledků rozvojového programu a aplikace rozvojových teorií z první kapitoly.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses