Využití geolokace v oblasti autopojištění - Černá, Kristýna (2015)
Tato diplomová práce je orientována do prostředí geolokace, pojišťovnictví a marketingu. Cílem je vytvořit definici produktu autopojištění pro Českou republiku, který bude využívat lokalizační data pro úpravu výše pojistného poplatku. Dílčím cílem práce je navrhnout prvky vhodné marketingové komunikační strategie pro prezentaci tohoto produktu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje principy geolokace, poskytuje základní informace o pojistných produktech dostupných na českém trhu a seznamuje s problematikou marketingu, marketingové komunikace a výzkumu. Praktická část se zabývá návrhem nového produktu autopojištění, včetně definice cílových skupin zákazníků a návrhem prvků marketingové komunikace pro představení nového produktu. Hlavním výstupem této práce je definice produktu autopojištění, který v současnosti není na českém trhu k dispozici. Tato specifikace by mohla být využita produktovými specialisty pojišťoven jako základ k definici nového pojistného produktu autopojištění pro český trh.