Veřejné rozpočty a možnosti jejich využití nově vznikajícími divadelními scénami v Praze - Vondráčková, Anna; Riedlbauch, Václav, 1947-2017; Janeček, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
V první části se diplomová práce zabývá současným stavem divadelní sítě v Praze, ale i předpoklady a možnostmi jejího rozvoje a rozšiřování. Dále se blíže zaměřuje na financování pražských divadel a kulturní politiku Prahy se zvláštním zacílením na grantový systém, transformaci divadelní sítě a další možnosti podpory. V druhé části se práce podrobně věnuje šesti subjektům / divadelním scénám, které vznikly v posledních třech letech: Studio Hrdinů, soubor Company.cz v Divadle Komedie, Venuše ve Švehlovce, Vila Štvanice, Jatka78 a Panoptikon Barikáda. Dívá se na ně z pohledu jejich lokace a vztahu k vlastníkům prostor, právní formy a kontinuity tvorby, jejich diváků a spolupracovníků a hlavně z pohledu financování. Celou práci pak uzavírá porovnání situace těchto subjektů.
Vedoucí práce: Václav Riedlbauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses