Corporate Social Responsibility profesionálních fotbalových klubů - Keclík, Jakub; Plášková, Alena, 1949-; Hykš, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Tato práce se zabývá společenskou odpovědností se zaměřením na profesionální fotbalové, evropské kluby. V teoretické části je nejprve popsán pojem společenská odpovědnost organizací s nejdůležitějšími znaky a poté jsou vyzdvihnuta některá specifika sportu z ekonomického hlediska. Teoretickou část zakončuje představení mezinárodní a evropské fotbalové asociace. V praktické části autor popisuje a hodnotí společensky odpovědné aktivity těchto organizací, po kterých následuje porovnání evropských fotbalových lig ze stejného hlediska. Velká část praktické části je pak zaměřena na český nejúspěšnější fotbalový klub AC Sparta Praha. Na základě současných aktivit a realizovaného průzkumu mezi fanoušky klubu jsou vytvořena doporučení pro budoucí společensky odpovědnou činnost.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses