Dôsledky možného vystúpenia Veľkej Británie z EU - Šimová, Mária (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vystúpenia Veľkej Británie z EÚ a dôsledkami. Práca je postavená na štyroch samostatných kapitolách, pričom prvá charakterizuje vzťah Veľkej Británie a Európskej únie. Zaoberá sa okolnosťami vstupu Británie do EHS, rozoberá výnimky z členstva a nakoniec podáva podrobný pohľad na prístupy britských predstaviteľov vládnucich politických strán ku európskej integrácie. Druhá kapitola sa hlbšie zameriava na problematiku vystúpenia z hľadiska legislatívy. Predposledná časť obsahuje analýzu Veľkej Británie v postavení s ostatnými členskými krajinami. Nakoniec, výsledky ekonomického dopadu vystúpenia na Britániu a členské krajiny EÚ prináša posledná, štvrtá kapitola, pričom pojednáva taktiež o možných alternatívach k členstvu v EÚ.