Dôsledky možného vystúpenia Veľkej Británie z EU - Šimová, Mária; Němcová, Ingeborg, 1957-; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou vystúpenia Veľkej Británie z EÚ a dôsledkami. Práca je postavená na štyroch samostatných kapitolách, pričom prvá charakterizuje vzťah Veľkej Británie a Európskej únie. Zaoberá sa okolnosťami vstupu Británie do EHS, rozoberá výnimky z členstva a nakoniec podáva podrobný pohľad na prístupy britských predstaviteľov vládnucich politických strán ku európskej integrácie. Druhá kapitola sa hlbšie zameriava na problematiku vystúpenia z hľadiska legislatívy. Predposledná časť obsahuje analýzu Veľkej Británie v postavení s ostatnými členskými krajinami. Nakoniec, výsledky ekonomického dopadu vystúpenia na Britániu a členské krajiny EÚ prináša posledná, štvrtá kapitola, pričom pojednáva taktiež o možných alternatívach k členstvu v EÚ.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses