Ocenění investičního projektu - Dokulilová, Vlasta (2015)
Diplomová práce se zabývá zhodnocením specifického typu investiční příležitosti akvizice komerční nemovitosti prostřednictvím private equity fondu v České republice. V analyzovaném investičním projektu se nabízí poměrně vzácná možnost vytvoření nadhodnoty při kapitalizaci nově vygenerovaných peněžních toků projektem pod správou nového vlastníka. Teoretická část práce vymezí průběh investičního rozhodování a postup hodnocení investice. V praktické části bude provedena projekce cash flow a analýza možných variant vývoje finanční návratnosti projektu za využití metody vnitřního výnosového procenta, která poslouží jako základní finanční kritérium v investičním rozhodování.