Problematika nezaměstnanosti v Evropské unii ( se zaměřením na situaci v České republice a Francii) - Stránská, Michaela; Pavlík, Petr, 1957-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat problematiku nezaměstnanosti členských států Evropské unie, zejména se zaměřit na komparaci mezi Českou republikou a Francií. V první, teoretické části, bude charakterizován pojem nezaměstnanost (definice, druhy, důsledky) a v druhé současná situace politiky zaměstnanosti Evropské unie. Třetí, čtvrtá a pátá část se bude zaměřovat na vývoj a současný stav nezaměstnanosti v Evropské uniie celkově, ale zejména ve dvou vybraných zemích Evropské unie, tj. otázka nezaměstnanosti v České republice a ve Francii. Závěrečná část vymezí možná řešení a východiska v boji proti tomuto makroekonomickému problému.
Vedoucí práce: Petr Pavlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses