Nebankovní spotřebitelské úvěry v ČR - Dušková, Michaela (2015)
Bakalářská práce na téma Nebankovní spotřebitelské úvěry v ČR se věnuje historickému vývoji objemu bankovních i nebankovních úvěrů, právnímu rámci i základním produktům na trhu. V neposlední řadě se věnuje i finanční gramotnosti českého obyvatelstva. V metodologické části nabízí srovnání několika produktů, které jsou na trhu dostupné. Dále pomocí komparační metody srovnává několik finančních institucí působících v českém nebankovním sektoru a v poslední části nastiňuje rozsah šedé zóny úvěrování.