Nejčastější problémy s testovacími daty a možnosti jejich řešení - Langrová, Kamila (2015)
V této diplomové práci jsem se zabývala testováním, testovacími daty, nejčastějšími problémy s testovacími daty a možnostmi jejich řešení. Teoretická část práce vysvětluje pojmy testování, testovací data, test data management a zaměřuje se na kategorizaci testování podle typů, úrovně a způsobu testování a kategorizaci testovacích dat. Také představuje rozdíly mezi manuálním a automatizovaným testováním. V praktické části práce je popsán dotazník a realizace průzkumu nejčastějších problémů s testovacími daty a také možností řešení těchto problémů. Představení dotazníku i průzkumu je popsáno včetně cílů průzkumu a shrnutí vyhodnocení dotazníkového šetření. Přínosem této diplomové práce je ucelený pohled na testování, testovací data a jejich význam v celé oblasti testování. Jsou popsány překážky, se kterými se pracovníci v oblasti testování setkávají. Tato práce přináší shrnutí možností řešení identifikovaných problémů s testovacími daty a různé způsoby, jak těmto problémům předcházet, případně je řešit.