Možnosti prezentace výsledků DZD na webu - Koválik, Tomáš; Rauch, Jan, 1948-; Šimůnek, Milan, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Diplomová práce se zabývá DZD analýzou dat a způsoby prezentace výsledků DZD na webu. Práce je členěna do tří hlavních částí, které na sebe navazují a kopírují průběh celé práce. První část práce obsahuje teoretický základ, potřebný pro pochopení probírané problematiky. Je zde popsána metodika CRISP-DM, jsou zde definovány pojmy matice dat a doménové znalosti, je zde představena metoda GUHA, systém LISp-Miner a implementace metody GUHA v systému LISp-Miner včetně popis pro tuto práci stěžejních procedur 4ft-Miner a CF-Miner. Druhá část práce je zaměřená na zpracování prvního cíle práce. Stručně se věnuje popisu provedené preanalýzy a následně je zde popsán postup během analýzy doménových znalostí ve vybrané datové sadě. V třetí části práce je následně řešen druhý cíl práce, problém prezentace výsledků DZD na webu. Třetí část práce obsahuje stručný teoretický základ k vybraným technologiím. Následně je zde popsána práce při tvorbě automatického exportu výsledků DZD do formátu HTML včetně struktury výstupu a doporučení pro práci se systémem LISp-Miner.
Vedoucí práce: Jan Rauch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses