Plánování a kontrola nákladů při výrobě elektrických sestav - Šimková, Markéta; Strouhal, Jiří, 1980-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2016)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou výrobních a materiálových nákladů ve společnosti, která vyrábí elektrické sestavy pro speciální dopravní techniku. Analýza je zaměřena na jeden rozsáhlý dlouhodobý projekt pro zahraničního partnera. Teoretická část pojednává o nástrojích využívaných při řízení nákladů. Praktická část zkoumá komplexní reálná data získaná z ERP systému společnosti, porovnává je s cenami z kontraktu a z prvotní nabídky. Cílem je zhodnotit, zda bylo dosaženo nákladů a zisku z počáteční kalkulace. Kde došlo k rozdílům oproti předpokládaným hodnotám, je hledán důvod tohoto rozdílu a u negativních rozdílů doporučen postup, jak dosáhnout na původně žádané výsledky.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses