Možnosti využití sociálních sítí ve vzdělávacím procesu - Veselý, Jan (2015)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku používání sociálních sítí ve vzdělávání. Úvodní kapitoly se zabývají nezbytností zavedení webu druhé generace do výuky a novou didaktickou teorií konektivismem. Poté se práce věnuje možnostem využití vybraných sociálních sítí při studiu. V praktické části jsou navrženy způsoby integrace těchto sítí do vzdělávání na Katedře informačních technologií Vysoké školy ekonomické v Praze. Zdrojem pro doporučení je vlastní průzkum v podobě dotazníkového šetření mezi absolventy informatiky na této škole.