Business Intelligence v cloudu – analýza využitelnosti v advokátní kanceláři - David, Radek (2015)
Tato diplomová práce pojednává o problematice Business Intelligence poskytované formou cloudu, jako Software as a Service a možnostech využití této technologie v prostředí advokátní kanceláře. První teoretická část práce se zabývá definováním pojmů Business Intelligence a cloud, včetně funkcionality a technologického pozadí. Dále je zanalyzován trh Business Intelligence, včetně pohledu na trendy, které tento trh nabízí. V druhé analytické části, je práce zaměřena na stanovení metrik a kritérií s ohledem na požadavky specifických odvětví české ekonomiky a porovnání dostupných cloudových Business Intelligence nástrojů. Na základě tohoto porovnání je navrženo řešení ve vybraném nástroji pro advokátní kancelář Brož & Sokol & Novák s.r.o. Základním cílem a přínosem této práce je analýza využitelnosti Business Intelligence poskytovaných v cloudu v prostředí advokátní kanceláře.