Analýza distribučného reťazca v spoločnosti MILK-AGRO, spol. s.r.o. - Okošová, Andrea (2015)
Diplomová práca je zameraná na analýzu logistických procesov v spoločnosti MILK- AGRO, spol. s. r. o., ktorá pôsobí v potravinárskom priemysle. Práca má za cieľ preskúmať súčasné procesy vo firme a navrhnúť zlepšenia, ktoré prispejú k znižovaniu nákladov spoločnosti. Pozornosť bude venovaná súčasnému spôsobu skladovania tovaru a distribučnému procesu. Práca obsahuje teoretické vymedzenie green logistiky, jej legislatívne pramene a praktickú aplikáciu konceptu na nový produkt spoločnosti. Na základe zistených informácií o distribučnom procese vo firme, je v diplomovej práci rozvinutá reverzná logistika a jej praktická aplikácia. Práca skúma výhody a nevýhody implementácie produktu vytvoreného podľa konceptu reverznej logistiky a rozoberá legislatívne, distribučné i motivačné hľadisko. V závere práce sú uvedené návrhy na zlepšenia súčasného spôsobu uskladnenia tovaru i návrh novej distribučnej trasy.