Rozvoj dopravy v Plzni - Kratochvíl, Martin (2015)
Diplomová práce se zabývá vlivem systému městské mobility na kvalitu života ve městě. Jsou představeny teoretické předpoklady pro provádění takové dopravní politiky, která vede ke zvyšování kvality života. V úvahu je zároveň brán i aspekt udržitelnosti. Rozebrána je městská mobilita ve všech jejích formách a jsou uvedeny příklady zahraničních měst, jejichž dopravní systémy jsou hodnoceny pozitivně. V praktické části se práce zaměřuje konkrétně na případ Plzně a zde realizované, případně plánované, dopravní projekty a jejich dopady na kvalitu života v tomto městě.