Analýza výberu udalostí do hlavného večerného spravodajstva vo vybranej komerčnej televízii - Šefčíková, Soňa; Kašparová, Eva, 1958-; Surynek, Alois, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cieľom diplomovej práce je analyzovať výber udalostí do hlavného večerného spravodajstva vo vybranej komerčnej televízii s následným zameraním sa na vzťah zobrazenia negatívnych udalostí a reklamy inzerenta. V teoretickej časti je na začiatok prenechaná pozornosť masovým médiám a veciam, ktoré s nimi súvisia: publikum, vplyv médií a historický vývoj pohľadu na pôsobenie mediálnych obsahov. Po nich sa práca venuje konkrétne televíznemu spravodajstvu. V praktickej časti sa prostredníctvom analýzy dokumentov, neštrukturovaných hĺbkových rozhovorov, rozboru už prevedeného výskumu a opakovanému využitiu knižných zdrojov hľadajú odpovede na problémové otázky. Tie sú súčasťou záverečnej kapitoly prehľadu. Diplomová práca tak ponúka jeden z pohľadov na televízne spravodajstvo v komerčnej televízii a môže slúžiť k zamysleniu sa nad vplyvom zobrazenia negatívnych udalostí na inzerenta v komerčnej prestávke.
Vedoucí práce: Eva Kašparová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses