Modul do prostředí Eclipse pro podporu JCL - Daněk, Tomáš; Palovská, Helena, 1959-; Hypšman, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
V předkládané práci se zabývám rozšířením do vývojového prostředí Eclipse pro podporu psaní kódu v programovacím jazyce JCL. V první části diplomové práce představuji platformu mainframe od společnosti IBM na které se programovací jazyk JCL používá. Dále se zde zabývám operačním systémem z/OS a jeho součástmi, které jsou potřeba pro správný běh JCL. V další části rozebírám vývojové prostředí Eclipse sloužící jako běhové prostředí pro rozšíření, které je předmětem této práce. Základnou představovaného rozšíření je framework Xtext, který složí pro vývoj vlastních doménově specifických jazyků.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: kognitivní informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses